Breeam og det grønne skifte

På Meierikvartalet så er vi opptatt av miljø. Vår utbygger og vi som entreprenør setter dette høyt på dagsorden.

Meierikvartalet skal BREEAM-NOR-sertifiseres. BREEAM-NOR er Norges mest brukte miljøsertifiseringssystem for bygg.

BREEAM-NOR er et helhetlig miljøklassifiseringsverktøy for bygg.

Det innebærer at både gjennom byggeprosessen, men også etter at byggene står ferdige så er miljø og bærekraftige produkter i fokus.

Ved bevisste valg av miljøsertifiserte materialer sørger vi for bedre innemiljø med giftfrie materialer med minimalt med avgasser og lukt.

Videre så har vi tenkt på avfallshåndtering og kildesortering. Leilighetene på Meierikvartalet vil ha en god avfallshåndtering med plass til sortering i leilighetene.

Heiser, hvitevarer og utebelysning er valgt med tanke på lavt energiforbruk. I tillegg er vi opptatt av vann og dusjene vil ha vannbesparende termostatbatteri.

Meierikvartalet vil også, når det står ferdig, være tilrettelagt med lademulighet for elbil og ekstra sykkelparkeringer. På torget vil det være et vannspeil med rikelig med uteområder for barn og voksne.

Vi har lagt stor vekt på at uteanlegget skal fremstå som et grønt og frodig anlegg, opparbeidet med høy kvalitet. Økolog har vært med fra starten av prosjektet og har gitt sine anbefalinger.

De anbefalingene er å etablere våtmarksvegetasjon som en del av en åpen overvannshåndtering, det er også i grøftekanter og ytterkanter av plen blomsterenger med minst 10 naturlig hjemmehørende arter. I tillegg skal minst 50 % av takarealene opparbeides med minst 15 plantearter med stor verdi for pollinerende insekter. På Meierikvartalområdet skal det være minimum 50 m2 beplantede felt med større trær, busker og bunnvegetasjon, med størst mulig artsvariasjon, og minst 50 % av trærne skal være naturlig hjemmehørende løvtrær, for eksempel eik, osp eller lind.

Vi håper at uteområdet blir stor glede for Lillestrøm når hele området står ferdig i 2023.

Vi i Bundebygg er også utrolig stolte av at vi i fjor ble sertifisert av FN som klimanøytrale

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: