Varme dager i byggegropa

Sola skinner og det er varme dager. Det har alle vi som bygger Meierikvartalet ventet på. Men med varmen blir det også tørt. Det gjør at det støver litt ekstra fra byggegropen når bilene kjører inn og ut. Vi salter plassen og vasker ute i gatene for å etter beste evne ikke være til bry for nærområdet. Vi er ikke 100% perfekte, men vi skal alltid ha ryddet opp etter oss når dagen er over.

Vi ser at mange er nysgjerrige når de går forbi byggegjerdene våre. Selv om vi ikke liker uvedkommende inne på plassen synes vi det er gøy at så mange er interessert i det vi jobber med.

Det har skjedd mye den siste tiden og selv med strenge smittevernsrestriksjoner har Meierikvartalet holdt fremdriften. Smittespredning har vært et stort tema i byggebransjen. Vi på Meierikvartalet har smittevern veldig seriøst og dette har nok vært oppskriften på at vi har klart å holde avtalt fremdrift i den tiden vi har vært igjennom.

Tårnhus 1 er i gang med en ny fase og har nå fått tett tak. Vi er nå i gang med å bygge yttervegger. Her vil det skje store endringer gjennom sommeren og man vil kunne se at bygget begynner å ta form. Vi har vært oppe i 17 etasje og utsikten der oppe er kjempe fin.

Tårnhus 2 vil nå toppen i løpet av denne uken. Det er en stor milepel for oss å legge de siste betongdekkene på Lillestrøms høyeste bygg. Igjennom sommeren skal vi også starte med tett tak og yttervegger

Det vi kaller Basen som blir næringsområdet under tårnhus 1, 2 og RAND er også igang. Her jobber utbygger med spennende aktører som skal være med å skape et levende bygulv. Vi gleder oss til å sette i gang å innrede lokale her.

Sjakten Tårnhus 3 er snart på toppen. Vi har tatt med oss mye lærdom fra de andre byggene så denne har gått fort oppover. Til uken skal vi montere stålet og gjøre klart for å stable dekkene oppover. I løpet av sommeren vil også dette bygget begynne å ta form.

Byhus 1 er også igang. Her har vi startet med pelene. Pelene går helt ned til fjell. Pelearbeidene bråker litt når vi treffer fjellet. I løpet av sommeren skal vi igang med å støpe betongen for byhus 1. Med byhus 1 begynner vi virkelig å knytte tomten sammen. Vi synes det er skikkelig morsom å se at Meierikvartelet begynner å ta form, selv om vi har mye arbeid foran oss før vi er ferdige.

En tanke om “Varme dager i byggegropa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: